Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
11.01.2008 15:32 - DOTA-Defence of The Ancients :)
Автор: empire Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6031 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.01.2008 15:37


  Една голяма мания...
               image

DOTA-Defence of the Ancients

    Може би за много от вас,понятието DOTA не говори абсолютно нищо.Но за почитателите на електронните спортове ( игри най-точно казано ) DOTA-ma се е превърнала в едно маниакално занимание поне за кратък период от време. В статията ще обясня за какво става въпрос в тази DOTA :)

   На 3-ти юли през далечната 2002 година излиза играта Warcraft III: Reign of Chaos  .1 година по-късно излиза и експажъна й "The Frozen Throne"-който не знае какво е експажън на игра-това е нейно продължение,което може да се играе само ако я има и първата версия ( от този вид ) на играта-продължение.

Играта цепеше мрака просто ! Моделите бяха 3D,,всичко беше невероятно цветно,графиката ми се струваше жестока !Сравнение със "Стареца"-Star Craft  играта беше резачка.След даскало първата ни работа беше да се отбием внякои комп. клуб и да направим поне една игра.Стигало се е и до бой когато хванем,че някои мами или използва хак.
  

  Та сега да продължа за DOTA-та :)
DOTA- всъщност е  SCENARIO  ( карта )  на въпросната игра  WarCraft 3 ,като картата бива създадена от някои си CrazyFrog. 
DOTA   може да бъде играна в мултиплеар-с други играчи в официалният сървар на играта-Battle.net или на други частни сървари или пък в LAN мрежата.
Напоследък разбрах,че се опитват да включат DOTA в първенството Световните кибернетически игри,но от федерацията по електронни спортове им се дърпат,щот не била самостоятелна игра,а просто карта.

 GAMEPLAY на DOTA :)
  
 В Дота-та има две враждуващи страни-The Scourge  и  The Sentinel.

image

Червеното е базата на Сентинелите,а зеленето на Скоурджа.Основната цел на едните и на другите е да смажат базата на останалите. Но това не става лесно :) През цялото време двете страни пускат "creeps"- обикновени си воиници,които героите от двете страни ( 5 на брои ) трябва да избият и с тяхна помощ да пречукат противника.В DOTA за разлика от "развитието" на WC3,играча не контролира много единици,а само един герой.Който има собствени умения,силни и слаби страни и само с него и с помоща на отбора може да бъде постигната победа.Както написах вече,целта е да се унищожи базата на противника-за Сентинелите е едно дърво,а за Скоурджовете един леден трон.Но докато стигне героя до там,може да си купува по-силни предмети,да развива своите магий,да бие своите противници :) Забравих да спомена,че играта предлага избора на  89  различни героя,като всеки един от тях му е заложена точно определена задача в играта едва ли нe и не се дублират :)

Също така като убиваш чуждите "creeps" получаваш злато с което да си купуваш нови предмети,а като убиеш чужд герои получаваш още повече :) Героите биват разделени на 3 типа-по здравина,по бързина-ловкост,и по интелект (магове) .  Ем това беше за DOTA-та.
Това по-надолу са любимите ми герои  Traxex и  Razor.
image


image


 Това е  клипче показващо играта :)



 







Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: empire
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1589160
Постинги: 137
Коментари: 1034
Гласове: 1575