Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.06.2008 14:22 - Сивкавата маса ....
Автор: empire Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1247 Коментари: 0 Гласове:
0



 

  Здравейте отново !!! 

Ай ем бек .... свъщност не съм се върнал,а се намирам в Слънчев бряг! В една тъмна стаичка пред един тъмен монитор в един още по-тъмен портал :D
 
    Днес реших да попиша малко ЗА ДРУГИТЕ ХОРА,но не за които и да е а за онези хорица,които ми съставят горчивина в устата и ме карат да се чуствам някак си по-виСш от една страна,а от друга ме карат да се чуствам и малко кофти,че имам такива сънародници !
    Не бих могъл да ги определя селяни,селчовци и прочие макар,че и така бих могъл ( но повечето са градски чеда... )  ,затова просто ще ги нарека СИВКАВАТА МАСА !
 Хех,
не е особено оригинално,ама какво да правя :) Толко ми бил акъла :D 

    СИВКАВАТА МАСА се състои от хора от всякакъв пол,етнос,обществено положение и прочие квалификации. СИВКАВАТА МАСА има представители навсякъде... тя просто ни заобикаля,обгръща ни и ни задушава ! 
Всеки един от нас има по малко от  СИВКАВАТА МАСА  в себе си-малко или много. Въпроса е дали ще позволим ТЯ  да ни завладее и да станем част от безбройните и редици или ще се опитаме да бъдеме цивилизовани хора с мисъл за обществото и прочие "щуротии" :)

Нека започна с представянето на хората от  СИВКАВАТА МАСА  :)


   1.ОТ МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ

Визирам девойките и младежите от възраст 12-13 до 20 годишна възраст :)

 ТОТАЛЕН РАЗПАД ! 

Моето поколение ( роден съм 90-та ) и всички които идват след мен,смело мога да твърдя,че като цяло не ставаме за абсолютно нищо :)  
 По статистика сме на първо място в Европа по тютюнопушене сред младите хора,по пиене на спиртни напитки сме на второ място ( не помня кой ни води ... май Русия :D ),спорта тотално е ЗАЕБАН от държавата или които там отговаря за него...  Над 3 милиона българи страдат от проблеми със затлъстяването ( дебелаци ).
 Стигам до заключение,че сме малко уродливи-пушим,пием,дебели сме... Но да продължим натам!
Почти на никой не му пука какво става в нашата скъпа държава,какво правят онези горе в Парламента...
 Интересите на младежда са сведени до няколко неща : пиене,нещо за ебаниЕ,чалга,рап,хаус,хубави дрешки и ... това е баце :)  Край ! 
 Е,как ще очакваме хора със ниска култура,които не могат да оценят какви сме били ние Българите през времето и какви трябва да бъдем !  
 Фешани,емота,чалга певици ( впрочем слушам чалга хх ),рапери и какви ли още не ... 

Ауч ! 

2.Строителите на Капитализма
 
  Нашите родители ( на по младите ) и Вие хора над 30-така и нагоре :)

  Комплексари... много народ ... с много комплекси ... За жалост само малко от тях притежават КОМПЛЕКСИ в хубавият смисъл на думата !
Вечно оплакващи се ... не искащи да поемат отговорността за живота си и този на своите деца в ръце и да направят нещо за да се измъкнем всички от тая пумия дето ни залива всеки ден-я от медиите,я от управляващите....
 Тук веднага се сещам за така наречената "ВОЙНА ПО ПЪТИЩАТА" ! 
Какъв човек трябва да си за да не спазваш и най-елементарните правилна за движение по пътищата ! 
ПРОСТ и ТЪП ! Най-вероятно повечето са точно такива ! Но от друга страна някои си изкарват "ядовете" на пътя,карат с бясна скорост опивайки се да избягат от себе си,от проблемите си,от собствената си глупост !!!
 Мрънкащи .... е какво като ни го "слагат" американците с няколко бази !? Какво като един референдум не е имало от 20 години насам ? 
 Мързеливци ... всеки само се оплаква,че не му стигат парите,а никои не иска да се захване със собствен бизнес ( тука и Държавата помага особено със яки данъци,дори и върху книжките ! ) и да се опита да достигне едно по-високо ниво и добър живот :) 

3.Старчоците

 Нашите баби и дядовци и лелки и чичковци :) 

 Именно тези хора градиха комунизма сума ти време и след това го побутнаха малко :)
А,ето че сега като осъзнаха,че ДЕМОКРАЦИЯТА е за свободни духом хора,отново се улетяха към урните и преизбраха синовете и щерките на същите ония червени калпазани дето са ни ебавали почти 50 години ! 
 Нямат бутане тия комуняги ! Всичко по морето го строят разни хора със съмнително придобити пари,а заводите и всичко от което могат да се изкарат някакви пари пак се държи от тях или от  "дъщерни фирми" ! Скапана работа ! И може и да не съм прав,но ги обвинявам старите хора за това ! Че са били заробени в мисленето си толкова година,а и днес продължават да бъдат такива ( хех,те никога няма да го променят... ) :) 


 Ем,това са моите кратки размишления...
 И бъдете щастливи :) 

П.П.C"est La vie  !

 


Тагове:   маса,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: empire
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1588937
Постинги: 137
Коментари: 1034
Гласове: 1575