Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
07.01.2009 22:42 - Планината на сенките... легенда за Ел'Хаан
Автор: empire Категория: Лични дневници   
Прочетен: 987 Коментари: 0 Гласове:
0



 

  Кратки разказчета за гибелта на един народ. В стил : "дневник" :D :)


        Вървяхме вече пети ден сред пущинаци и стръмни склонове,дълбоко навътре в Ледената планина,незнах точно колко още ще може да продължим и дали ще намерим артефакта,но трябваше да стигнем там на всяка цена.

 Тръгнахме петнайсед,а вече бяхме десет....

 Илбрус и Елтан загинаха малко след потеглянето ни,бяха покусени от чумата. Това наложи да изоставим и Сирмил,който не се чувстваше наред и да продължим.

Санир и Елхан паднаха в пропаст,след като съвсем глупаво и в несъответствие с напътствията на Азшара бяха премининали близо до връх Масон - мястото на което не отдавна се проведе битката на лейди Азшара с тъмните елфи от Планината на Северния вятър. Тя ни каза,че духовете на умрелите още били неспокойни и не бива да минаваме от там,но не я послушаха и срещнаха смъртта.

 ----

 Всичко започна преди няколко месеца,когато Хартум - личен страж на лейди Азшара се върна от Планината на Северния вятър.Най-вероятно е бил заразен с нещо или отровен,защото веднага след своето пристигане умря от неизвестни за нас причини.
 Последваха го още много. Не можеше да определим как всъщност се разпространява болестта и установихме,че няма имунизирани срещу нея- покосяваше всеки,понякога дори цели семейства...

 Околностите на Елкабрия оредяха... Живота напускаше нашата страна и тогава лейди Азшара изпрати тази експедиция ръковедена от Ел"Хаан,велик войн от войната срещу тъмните елфи да потърси дълбоко вътре,някъде в недрата на Планината на сенките Касим Холсвил... 
 Този Касим,по думите на лейди Азшара е бил навремето велик учен,но преди започването на братоубийствената война с тъмните елфи отказал да участва и се оттеглил дълбоко навътре в Планината на сенките и оттогава никой не го у чувал...

 Всъщност и други са се опитвали преди нас да го открият,но никой не се завърна жив за да разкаже дали го е видял или не.Дори брата на лейди Азшара гние най-вероятно нейде из недрата на планината.

---

    С всеки изминал ден ставаме все по-малко,днес още трима от нашите спътници паднаха жертви на болестта... Незнам дали въобще ще остане някой жив за да стигне до Касим.
Ирхан умря в невероятни мъки.Най-вероятно не бе причинено от болестта,но не можахме дори да разберем какво казва.През цялото време крещеше името на Азшара и това,че ни е проклела да дойдем и да умрем тук. Това уби духа на всички ни.

----

 Стигнахме "Портата" - това не бе никаква порта,а отвесна скала,която според преданията водела някъде навътре в планината.Спуснахме се и оставихме Харлсон и Херник,двамата братя от северната част  на  Елкабрия.Баща им е искал да станат търговци,да пътуват из широкия свят,но те са станали войници и ето ги сега. На прага на нищото,чакащи да излязът от ада няколко мъртавци с знанието как да спасят родното им място.Жалка картина.

---

 Много е студено.Понякога имам чуството,че ако направя още едно ледено вдишване дробовете ми ще замръзнат.Вървим в пещерата вече няколко часа,а на мен ми се струва,че не сме спирали от дни да се лутаме из ледено студените й лабиринти.

---

 Хион не можа да преживее ноща.Намерихме го умрял от студа.Нямаме време да го погребем.Продължаваме напред.Четирима.

---

  Днес ( може би е вечер ) Ел"Хаан предложи един да остане тук,намираме се някъде близо до ядрото на планината,за да запали огън и да чака тези,които ще се върнат от там.

На Ривон му се падна да стои.

----

 Стигнахме.Вече е по-топло,може би защото сме доста навътре в пещерата,но той смята,че е заради някаква магия направена от Касим.
В дупката,която се разкрива пред нас намерихме кожи.Добро начало,може би Касим е някъде  вътре.
 
 ---

Няма никой,само един полуразложен труп.На трупа бе пръстена на милосърдието,символа на царственият род на лейди Азшара... Касим бе умрял... Преди година-две най-вероятно,но бе мъртав.
---

 Ривон бе жив.Стигнахме до "Портата" и дълго викахме,но нямаше кой да ни чуе.
Едва след време се появи Херник.Издърпа ни.Попитахме го къде е брат му и защо го е нямало.
Показа ни само пресно изкопания гроб.

----

 Върнахме се всичките в Елкабрия,където почти не бе останала жива душа....

Тръгнахме към Двореца и ...


Очаквайте продължение....


image




 



Тагове:   легенда,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: empire
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1591104
Постинги: 137
Коментари: 1034
Гласове: 1575